2018 George Farah Classic i s česko-slovenskou účastí

Letošní předposlední profesionální soutěž IFBB Pro ligy zahrnující tu nejsledovanější kategorii – kulturistiku OPEN – je tu! Kromě kulturistů se na George Farah Classic představí také závodníci a závodnice kategorií men’s physique a bikini fitness. Každá z kategorií pak bude mít zastoupení „našimi“ závodníky a o to více je pro nás zajímavá. Kdo se v Itálii na závodech George Farah Classic ukáže?

Kulturistika Open
„Naše“ barvy mezi kulturisty bude hájit slovenský kulturista Igor Illés. Igor má za sebou vynikající rok, během kterého se mu konečně povedlo získat profesionální status v IFBB Pro lize. Ve svém pro debutu ve Španělsku obsadil 2. místo a jen těsně mu unikla kvalifikace na Mr. Olympia. Druhou soutěží pro něj bylo EVLS Prague Pro, kde skončil 7. Igor před soutěží vypadá skvěle a určitě se nejede pouze zúčastnit. Velkým soupeřem mu určitě bude loňský absolutní mistr světa v IFBB Mohsen Samadi, kterého čeká profesionální debut. Íránský obr bude patřit mezi žhavé favority na vítězství. Kontrastem pro Igora a Mohsena bude Samson Dauda z Anglie Kulturista přípomínající svými tvary legendárního Lee Haneyho by měl být o poznání lépe připravenější, než tomu bylo v Praze, kde klidně mohl skončit 4. Samson bude velmi nebezpečný! Počítat se určitě musí se zkušeným Belgičanem Clarencem De Visem. Zajímavé bude sledovat Christose Pistolase, který zaznamenal oproti loňsku veliký výkonnostní vzestup. Hlavním favoritem je však Američan Maxx Charles, jehož účast na evropských závodech je překvapivá. Pokud přijde v 95% formě, neměl by ho nikdo ohrozit.

Kategorie kulturistika mužů na George Farah Classic 2018

Men’s physique
V kategorií závodníků v šortkách nás budou reprezentovat Ondřej Kmošťák a Filip Šteflovič. Proti italským závodníkům to však budou mít nesmírně složité.

Kategorie men’s physique na George Farah Classic 2018

Bikini Fitness
Mezi bikini fitnesskami se ukáže Sabina Pleváková. Poslední aktivní slovenská profesionálka v bikinách si vždy v sezóně s každou další soutěží přináší lepší formu a pokud tomu tak bude i tento víkend, tak by mohlo klapnout její nejlepší umístění v profi. I ji čeká silná konkurence domácích závodnic. Domovské prostředí se totiž vždy počítá.

Kategorie bikini fitness na George Farah Classic 2018

 

Zdroj: www.ifbbpro.com