Kuřecí kebab

(2 porce)

Udělejte si marinádu na kuřecí špízy a kuře vám bude lépe chutnat.

INGREDIENCE

180 g kuřecích prsou bez kostí a kůže

180 g kuřecích stehen bez kostí a kůže

3 lžíce olivového oleje

1 limetka

30 g česneku (rozdrtit)

30 g čerstvého zázvoru (rozdrtit)

30 g šalotky (rozdrtit)

1 lžička chilli

1 lžička mletého indického koření masala

1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu

2 lžíce nasekané čerstvé máty

pepř a sůl

POSTUP

  1. Namočte dřevěná napichovátka (špejdle) do vody na 1 hodinu.
  2. Nakrájejte kuřecí prsa a maso ze stehen na vetší kousky.
  3. Ve větší míse smíchejte 1 lžíci olivového oleje se šťávou a kůrou z limetky, přidejte česnek, zázvor šalotku a zbývající bylinky.
  4. Do hluboké pánve dejte rozehřát 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a zprudka lehce z obou stran orestujte. Potom ej vložte do připravené marinády asi na 2 hodiny.
  1. Udělejte špízy – na každé napichovátko dejte 2 kusy prsního a 2 kusy stehenního masa.
  2. Nechte vyhřát troubu na 280 stupňů.
  3. Rozmístěte špízy rovnoměrně na plech pokrytý pečícím papírem a polijte je zbytkem marinády.
  4. Pečte 10 minut při teplotě 280 stupňů a před servírováním nechte špízy cca 3 minuty vychladnout.

Výživové hodnoty v 1 porci: 527 kcal, 45 g bílkovin, 21 g sacharidů, 32 g tuku

TIP: Podávejte s rýží a jogurtovým dipem, který připravíte takto: smíchejte 250 ml jogurtu s trochou citronové kůry a lžící nakrájené bazalky, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte.