Libový chutný steak

l text: LAURA CREAVALLE l foto: RYAN McVAY/Getty Images

Recept na 4 porce

  • 1/4 šálku nakrájených malých cibulek (šalotek)
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 1 lžička drceného černého pepře
  • 0,5 kg steaku (nejlépe z pupku nebo spodního šálu)
  • 1/4 lžičky soli

První tři ingredience smíchejte v nádobě a přelijte do mikroténového sáčku. Přidejte 1/2 lžičky pepře a do marinády vložte maso. Marinujte v chladničce, nejlépe přes noc. Druhý den maso vyjměte, nechejte okapat, opepřete zbytkem pepře a osolte. Vyhřejte gril a postříkejte ho olejem ve spreji. Maso opékejte asi 6 minut na každé straně, až je křehké a měkké. Steak nakrájejte podélně na tenké plátky a podávejte.

1 porce obsahuje: 168 kcal energie, 22 g bílkovin, 2 g sacharidů a 8 g tuku