Pizza na francouzský způsob

Pizza na francouzský způsob

l text: LAURA CREAVALLE  l foto: ROBERT REIFF

Recept na 6 porcí

Suroviny

  • 2 střední červené papriky
  • 1 hlavička česneku (asi 9 stroužků)
  • 1 střední cuketa nakrájená na kostičky
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžíce ostřejšího kečupu
  • 300 g zmraženého těsta na pizzu
  • 1/2 šálku nastrouhané Mozzarelly
  • 1/2 šálku netučného sýra (např. Maratónec)
  • 1/2 šálku kondenzovaného neslazeného mléka
  • 1/2 šálku vaječných bílků
  • 1 lžíce Parmezánu
  • 1 lžička rostlinného oleje

Postup

Podélně rozkrojte papriky na půlky a odstraňte z nich jádřince, půlky položte dutinou dolů na pánev a při ohřívání je zformujte do plochy. Oloupejte česnek tak, aby stroužky vydržely pohromadě, přidejte k paprikám a vše pečte 25 minut, až papriky začnou černat. Papriky ochlaďte, odstraňte z nich černou slupku, nakrájejte na proužky a dejte stranou. Nyní rozdělte hlavičku česneku na jednotlivé stroužky a zbavte zbytků slupky. Rozehřejte malou teflonovou pánev pokropenou olejem, přidejte cuketu a ohřívejte asi 3 minuty. Ztlumte oheň, přidejte papriku, dále bazalku, kečup a po zamíchání odložte. Nyní vyválejte z těsta kruh o průměru asi 15 cm, vložte na vymazanou teflonovou pánev, převrstvěte Mozzarellou, cuketovou směsí a odložte. Nyní v nádobě smíchejte tavený sýr, mléko, bílky a česnekovou pastu, až směs zhoustne. Přidejte k těstu a posypte Parmezánem. Pečte v troubě při 250 °C po dobu 40 minut, až se těsto nelepí na vidličku. Nechejte vychladnout asi 10 minut.  

Jedna porce obsahuje: 214 kcal energie, 14 g bílkovin, 14 g sacharidů, 4 g tuku.