Mr. Europe Pro (IFBB)

l foto: ANGEL MOLINERO

loňského prvenství a celkem třetího vítězství v profesionální divizi IFBB dosáhl 26. března 2011 v španělském Madridu Ronny Rockel, když po druhé v řadě triumfoval v zápoleních Mr. Europe Pro. (Vedle dvou titulů z této soutěže má na kontě ještě první místo z GP Australia 2006.) Německý závodník předvedl své známé přednosti v podobě symetrické a vyváženém muskulatury s plnými svalovými bříšky, jíž – zejména v předních postojích – nechyběla ani náležitá tvrdost.

V šestnáctičlenném startovním poli druhá příčka připadla exotickému Nizozemci s kořeny v karibské oblasti Roelly Winklaarovi, třetí skončil Angličan James „Flex“ Lewis. Ten před týdnem zvítězil ve váhově omezené kategorii do 202 liber na obnovené British Grand Prix a nyní se přesadil i v open klání, v němž dominoval zejména připraveností v zadních postojích.

Všichni tři závodníci se dosaženým umístěním kvalifikovali na Mr. Olympia 2011 v polovině září v Las Vegas. Lewisovi přibylo navíc dilema: pokusí se získat titul ve váhově omezené Olympia 202 Showdown, nebo bude startovat v nejprestižnější open soutěži po boku absolutní profesionální špičky?

Nejbližší akcí profesionálního kalendáře IFBB je nyní FIBO Power Pro Germany 2011, jež se koná 16. dubna v německém Essenu.

Fotografie všech účastníků Mr. Europe Pro 2011 najdete na stránkách IFBB Professional League a také ZDE.

Bohatou galerii a videa nabízí rovněž náš partnerský web EastLabs.biz

FINÁLOVÉ POROVNÁVÁNÍ

 

VÝSLEDKY