Pojďte s námi do formy!

3/2012 společné české a slovenské edice M&F přišla také mnohými z vás tak očekávaná chvíle: Odstartovali jsme další ročník soutěže ve změně postavy za tři měsíce DO FORMY S MUSCLE&FITNESS. Děje se tak už podvanácté! Zapojit se může doslova každý z vás, ale i vaši přátelé a známí – pokud splňují podmínky v propozicích soutěže a pokud je na tuto možnost včas upozorníte.

Podrobné pokyny pro účastníky otiskujeme rovnocenně v obou řečech našeho/vašeho časopisu na stránkách 11–13. Prostudujte si je velmi pozorně a důsledně se jimi řiďte. Online přihlášky a propozice se nachází ZDE. Všem odvážným a statečným přejeme mnoho úspěchů!

Zejména pro orientaci nových čtenářů bych rád upozornil na to, čím tato naše tradiční a populární soutěž není.

Není to kulturistická soutěž s cílem vybrat nejsvalnatějšího muže. (A už vůbec ne nejsvalnatější ženu).

Nejedná se o závody v hubnutí. Spoléháme na čestnost a smysl pro fair-play každého účastníka. Pokud jde o kilogramy a centimetry, nemá smysl přikrášlovat ani vstupní, ani závěrečné údaje. (Takové tendence se objevily u některých účastníků předchozích ročníků.) Není to prvotně ani o různých fintách prezentace na fotografiích „před“ a „po“. Odborné pohledy našich zkušených a nezaujatých porotců snadno zjistí, kdo se příliš spoléhá na vizuální efekty typu „předtím se nevyholím a neopálím, potom ano“, nebo „nejdříve vystrčím břicho, svěsím ramena a uvolním svaly, pak právě naopak“ a nebo (na to upozorňuji dámy) „na závěr nasadím maximální podpatky a maximální mejkap.“

O co tedy v soutěži DO FORMY S MUSCLE&FITNESS jde? Vizuálně samozřejmě především o tu kýženou změnu navenek. Ovšem také o možnost získat inspiraci, o šanci začít na sobě pořádně pracovat, získat návyky na pravidelnou tělesnou aktivitu, racionální stravování a na cílevědomý a zdravý životní styl. (Nebo se k němu opět vrátit.)

Jde o ojedinělou motivaci prezentovat výsledky svého úsilí, umu a sebedisciplíny nejenom sám před sebou a před svým nejbližším okolím, ale také před naší širokou komunitou – před zraky všech nadšenců a spřízněných duší, na stránkách nejčtenějšího sportovního magazínu a jeho webového portálu.

Když zalistujete minulými ročníky našeho magazínu, dále v jeho zvláštních vydáních, v článcích na M&F ONLINE či další odborné literatuře, najdete spousty teoretických i praktických poznatků a konkrétních návodů i tipů, jak na to. A je velmi důležité, abyste pak po třech měsících, v rámci podkladů, zaslaných do naší redakce, ani vy nezapomněli podělit se písemnou formou se svými zkušenostmi. (I to bude součástí hodnocení vašeho výkonu.) Takže pojďte na to, přátelé! Jménem týmu M&F vám přeji mnoho vytrvalosti a úspěchů. Makejte tvrdě a umně a nikdy to nevzdávejte!